Over

Limburg heeft je nodig

Het gaat goed met Limburg. De economie groeit en de vraag naar personeel op de Limburgse arbeidsmarkt neemt toe. Ontwikkelingen die niet alleen kansen bieden, maar die onze regio ook voor uitdagingen plaatsen.

De komende tijd komen er naar schatting duizenden nieuwe banen bij. Hierdoor loopt de spanning op de arbeidsmarkt op en ontstaan knelpunten in diverse beroepsgroepen. Onze provincie groeit sneller dan verwacht en we hebben te maken met de gevolgen van digitalisering, robotisering en globalisering. Banen veranderen, krijgen een andere invulling en stellen nieuwe eisen aan werknemers. Tel daar demografische ontwikkelingen zoals vergrijzing en ontgroening, en het wordt duidelijk dat er werk aan de winkel is. Limburg heeft je nodig!

We slaan de handen ineen

Provincie Limburg, gemeenten, werkgevers, werknemers en vertegenwoordigers van onderwijs en andere maatschappelijke organisatie slaan de handen ineen. Met een helder doel: het aantrekken en vasthouden van arbeidskrachten, in alle benodigde sectoren, functies en opleidingsniveaus. Op dit platform maak je kennis met vernieuwende projecten, initiatieven en samenwerkingsverbanden waarin bedrijven, overheden en kennisinstellingen elkaar vinden en versterken. Bovendien vind je hier verhalen, tips en ideeën om werk te vinden en jezelf te blijven ontwikkelen in Limburg.