< Terug naar overzicht

Vrouw in de metaal

Joyce Tonigold komt uit de bijstand, en kwam zo in aanraking met Podium24 en het project Metal@Work. Een opleiding tot metaalbewerker met baangarantie. Als tweede vrouw ooit begon ze aan het opleidingstraject. Na een opleiding van zes maanden bij SBE werkt ze nu een jaar mee bij een metaalbewerkingsbedrijf in Meerssen.

Het project Metal@Work is een initiatief van Podium24, om iets te doen aan het forse personeelstekort in de metaalsector. Deelnemers worden in een half jaar op maat opgeleid tot constructiebankwerker of pijpbewerker. Aansluitend aan de opleiding gaat de deelnemer betaald leren en werken bij een van de bedrijven om daarna door te stromen in een reguliere baan. "Elk bedrijf hier in de regio heeft vacatures", zo zegt Theo Meuffels, projectleider van Metal@Work. "De jeugd wil liever achter de computer zitten dan met de handen werken. Maar dat is een verkeerde inschatting. Juist de vakmensen hebben de toekomst, daaraan is een gigantisch tekort."

Meer weten over het initiatief waarmee Joyce aan deze baan is gekomen?

Met Metal@Work word je klaargestoomd voor een mooie fulltime baan in de metaalbewerking. Een vooropleiding is niet nodig. Kijk voor meer informatie op de website van Podium 24.