< Terug naar overzicht

Dalal wil niets liever dan voor mensen zorgen

Dalal Dyab is gevlucht uit Syrië. Daar werkte ze 25 jaar als verloskundige. Nu ze in Nederland woont wil ze niets liever dan weer voor mensen zorgen.

Via het project In de Zorg – Uit de Zorgen volgt Dalal een speciaal voortraject van vijf maanden waarin de focus ligt op de Nederlandse (vak)taal, de Nederlandse cultuur en werknemersvaardigheden. Hierna kan ze starten met de reguliere opleiding Helpende Zorg & Welzijn (MBO niveau 2). Uiteindelijk hoopt Dalal weer in haar oude beroep als verloskundige te kunnen werken.

Meer weten over dit initiatief?

Het project ‘In de Zorg – Uit de Zorgen’ (IDZ UDZ) helpt vluchtelingen als Dalal integreren als zorgmedewerkers. Hiermee speelt het in op het personeelstekort in de zorg. In 2020 start een nieuw opleidingstraject. Meer informatie vind je op de website van Zuyderland.

Benieuwd wat vluchtelingen voor jou als werkgever kunnen betekenen?

Werkgevers zijn vaak nog onbekend met vluchtelingen, terwijl er veel mogelijkheden zijn. Als werkgever kun je vluchtelingen de kans bieden om hun talenten te benutten. Bijvoorbeeld door:

  • het aanbieden van stages of werkervaringsplekken
  • het verzorgen van een kennismaking op de werkvloer (snuffeldag)
  • vluchtelingen laten oefenen met solliciteren op een VIP-training
  • het aanbieden van een ruimte waar trainingen kunnen plaatsvinden of het VIP-team kan overleggen

Benieuwd naar de mogelijkheden om samen te werken met VluchtelingenWerk? Neem contact op met VluchtelingenWerk in jouw regio of kijk op hun website.