< Terug naar overzicht

Ali en Jamie op hun plek in de medische Logistiek

Ali kwam 7 jaar geleden uit Afghanistan naar Limburg. Hij werkt en wordt intern opgeleid bij een groot medisch distributiecentrum. Hij heeft inmiddels mbo-niveau 1 gehaald en gaat nu voor niveau 2. Jamie ging vroegtijdig van school en zat jaren thuis. Nu maakt ze instrumentenkoffers voor rugoperaties klaar. Met steun van haar collega’s haalde ze haar diploma mbo-2 opleiding logistiek medewerker.

In een voorportaal leren werknemers allerlei beroepsspecifieke vaardigheden en krijgen ze begeleiding op maatschappelijk vlak. Hierna kunnen ze starten met mbo-niveau 1, met de mogelijkheid om door te stromen naar niveau 2 opleidingen in een van de Medtech-bedrijven. Binnenkort start er ook een voorportaal speciaal voor statushouders. Dit traject bestaat uit een combinatie van inburgering/taal en logistiek.

Meer weten over dit initiatief?

In beyond MedTech werken bedrijfsleven, overheid en onderwijs samen om Limburg als logistieke medical device regio verder te versterken. Dit doen ze door het aanbieden van verschillende opleidingstrajecten gericht op het uitbreiden van logistieke competenties van medewerkers, kennisdeling, innovatie en verdere professionalisering.

Het doel van beyond is het aantrekken, behouden en ontwikkelen van het juiste logistieke talent voor de medische Logistiek. Kijk op de website van dit initiatief voor meer informatie.